Dirigent

Jurriaan Poesse studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en behaalde zijn Bachelor diploma Koordirectie bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Momenteel studeert hij voor de Master Koordirectie bij Klaas Stok.
Vanaf jonge leeftijd volgde hij trombonelessen bij Freek van Vliet en speelde in verschillende ensembles en orkesten in de regio. Later volgde hij tijdens zijn studie ook het bijvak en de minor klassiek trombone bij Peter van Klink. Gedurende de opleiding Docent Muziek ontstond er ook de interesse in ensemblezang, directie en koormuziek. Hij besloot zich hier meer in te verdiepen en volgde de minor Koordirectie bij Kees Stolwijk.

 

Jurriaan dirigeert drie koren: Vocaal Ensemble Cordier, Kamerkoor Arte Vocale en Vocaal Ensemble De Troubadours.
Cordier is opgericht samen met medestudenten en bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Hier wordt voornamelijk de focus gelegd op muziek uit de Renaissance en de hedendaagse klassieke muziek en bieden ze graag een podium aan jonge componisten en compositiestudenten.
Arte Vocale is een ambitieus projectkoor, 10 repetities en een repetitiedag waarin wordt gewerkt aan een gevarieerd en uitdagend programma met muziek uit alle eeuwen.
De Troubadours zijn een mannenensemble met een rijke geschiedenis en een veelzijdig repertoire van klassiek tot barbershops.

Verder zingt hij ook in twee koren: Vocaal Ensemble La Colombe en Capella Gudula.
Hij kreeg tijdens zijn studies zangles van Tom Grondman, Marja Reinders en volgt momenteel lessen bij Jasper Schweppe.

Jurriaan volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen, the King’s Singers, Stile Antico en in 2017 volgde hij de Kurt Thomas Cursus (groep D professioneel kamerkoor).

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Jurriaan ook actief als freelancer in organisaties van verschillende muzikale groepen of festivals. Hij deed o.a. ervaring op bij het Groot Omroepkoor (Stichting Omroep Muziek) waar hij een halfjaar de productieleider assisteerde en maakte hij deel uit van het productieteam van het Stift Internationaal Muziekfestival. Ook viel hij in als muziekdocent op verschillende middelbare scholen waaronder Het Erasmus Almelo, Christelijk Lyceum Apeldoorn en Twickel College Delden.